Vaříme bezmasá jídla
Sladké kaše plné chutí, barev a energie. Jak začínají den známé foodblogerky?
Jak nejlépe začít den? S miskou syté, teplé a voňavé kaše. Zahřeje, zasytí a můžete ji připravit na milion způsobů – podle chuti, nálady i toho, co zrovna nejdete doma. Je to takové malé ranní...
Jablko jako poklad. Jak s ním v podzimní kuchyni čarují známé foodblogerky?
Říká se, že jedno jablko denně udrží doktora daleko. Toto obyčejné ovoce, které se snad u každého doma povaluje v míse, dokáže zázraky. Křehká klasika českých sadů má neuvěřitelnou sílu proměnit...
Pochutnejte si zdravě a eticky. Tipy, jak oslavit světový den veganství
Právě teď, když podzim hraje všemi barvami a slavíme Dušičky nebo Halloween, můžeme si v kuchyni připomenout další významný den. Věděli jste, že první listopad je už skoro třicet let světovým dnem...
Polévka, ale i slaný koláč či pletenec. Užijte si dýňovou sezonu naslano
Sezona tykví je právě v plném proudu. Nejenže zdobí vchody a parapety, ale v kuchyni teď kralují díky své všestrannosti a bohaté chuti. Tentokrát jsme se zaměřili na slané recepty, které z této...
Neobyčejně obyčejná hlíza, která dobyla Evropu. Pozoruhodný příběh brambor
Dnes si život bez nich neumíme představit, víte ale, že brambory nebyly v Evropě vždy doma? Jejich cesta z jihoamerických And do našich kuchyní trvala spoustu let a byla plná předsudků a nedůvěry....
Hebkost, vyladěná chuť i textura. Krémové polévky podle foodblogerek
Když se venku ochladí, nastává ideální čas na krémové polévky. Jsou syté, sametově jemné a navíc neuvěřitelně variabilní. Abychom zjistili, jak na tu pravou „comfort food“ v tekuté podobě, oslovili...
Guláš zdaleka nejen volební. Jak připravit klasiku, která nikdy neomrzí
Je jen málo jídel, která dokážou zahřát na těle i na duši tak jako poctivý hutný guláš. Vůně, která se line z kuchyně, když se maso s cibulí a paprikou pomalu dusí, je nezaměnitelná, je to skutečná...
Podzim voní po hruškách, dýni a povidlech. Zavařovací sezona v režii blogerek
Podzim nabízí ideální příležitost proměnit sezonní úrodu v něco, co vás bude hřát u srdce i v lednu. Spolu se známými foodblogerkami přinášíme výběr receptů, které voní po skořici, badyánu a dlouhých...
S brokolicí i karamelizovanou cibulkou. Slané koláče podle foodblogerek
Podzim se blíží, a tak je ideální čas na něco voňavého, sytého a dobrého. A právě slané koláče tohle všechno splňují. Jsou rychlé, efektní, hodí se na večeři, piknik i nedělní pohoštění. A hlavně,...
Vzpomínka na dětství i superpotravina. Jablko jako nekonečný zdroj inspirace
Jedno zakousnutí, lehké křupnutí a už na jazyku cítíte tu svěží šťavnatost a váš nos vnímá sladkokyselou vůni podzimu. Jablka jsou základním stavebním kamenem tradičního jídelníčku už po celé...
Majoránka, kopr i koriandr. Jak využít bylinky v kuchyni a kam se která hodí
Někdo nesnáší kopr, jiný se ani nedotkne jídla, ve kterém je koriandr. Přesto si většina z nás bez aromatických bylinek nedovede představit svůj život a zejména ten v kuchyni. Podívejte se, odkud k...
S chutí zpátky do lavic! Inspirace na skvělé školní svačiny od foodblogerek
S koncem prázdnin přichází každoroční realita ranního shonu, příprav do školy a také věčné otázky: Co dětem připravit ke svačině, aby to bylo výživné, rychlé a hlavně chutné? Proto jsme oslovili...
Quinoa, cizrna, tofu i kuře. Obědy do krabičky podle známých foodblogerek
Jídlo do krabičky už dávno není jen záležitostí dietářů nebo sportovců. Stále víc lidí si nosí do práce nebo do školy jídlo z domova – ať už kvůli zdraví, úspoře času a peněz, nebo prostě proto, že...
Elegantní hvězda nejen středomořské kuchyně. Šťavnatý lilek v hlavní roli
Lilek je se svou lesklou temně fialovou slupkou a jemnou dužinou víc než jen krásná zelenina. Je to skutečný poklad, který si zaslouží místo i ve vaší kuchyni. Proč ho vlastně zařadit do jídelníčku a...
Rostlinná kuchyně není jen trend. Veganské tipy od známých foodblogerek
Stále víc lidí zkouší vařit bez masa a živočišných produktů a veganství se stává způsobem, jak jíst vědoměji i pestřeji. Rostlinná strava hraje první ligu – ať už jde o chuť, kreativitu nebo přínos...
Do polévky, k masu nebo do sklenice. Jak zpracovat houby nejen na chalupě
Není větší radost, než donést si z letní výpravy do lesa plný košík hub. Jenže co s nimi? Můžete je samozřejmě nasušit na zimu, ale nejlepší jsou čerstvé. Báječně dochutí polévku, omáčku s masem,...
Zabaleno s láskou a nápadem. Jak si čeští foodblogeři hrají s tortillou
Tortilly už dávno nejsou výsadou mexické kuchyně. V českém prostředí si našly pevné místo jako univerzální základ pro rychlé večeře, originální svačiny i experimenty kombinující tradiční a moderní...
Sladce to jde i bez cukru. Zdravé a chutné dezerty podle foodblogerek
Dezert, který si můžete dát bez výčitek? Ještě před pár lety to znělo jako protimluv. Dnes stále více lidí objevuje kouzlo pečení bez klasického cukru – ať už kvůli zdraví, životnímu stylu, nebo jen...
Opomíjená a podceňovaná. Červená řepa se může stát královnou letní kuchyně
Ve školní jídelně jste z ní možná zrovna nadšení nebyli. Nyní je však správný čas, abyste výhody této úžasné temně rudé zeleniny objevili. Je sladká, zdravá a připravíte z ní jak salát, tak přílohu k...
Krémové dezerty do skleničky. Sladká posedlost, která ovládla sociální sítě
Jsou estetické, praktické a nabízejí nekonečné možnosti kombinací chutí i textur. Přestože vypadají jednoduše, jejich příprava má i svá úskalí. A také kouzlo, které oslovuje jak zkušené cukráře, tak...
Pizza z krabice, salát nebo segedín z jídelny. Jak se stravujete v práci?
Nosíte si do práce oběd, nebo zaháníte hlad v jídelnách, fast foodech a restauracích? Podívejte se na zajímavá čísla z výzkumu, inspirujte se našimi recepty a nezapomeňte hlasovat v anketě.
Oslavte den pikniků. Foodblogerky radí, co si vzít s sebou a co nechat doma
Slunečné počasí láká ven a s ním přichází ideální čas na piknik. Ve středu 18. června má navíc venkovní hodování svůj den. Ať už zamíříte do parku, k vodě nebo na louku za městem, jedno je jisté: bez...
Recepty na domácí pesto vás budou bavit. Zkuste bazalku, kopr i špenát
Výhodou tradiční italské omáčky zvané pesto je, že ji lze použít jak na těstoviny nebo do rizota, tak jako pomazánku na opečenou bagetu či přílohu do salátů. Pesto budete mít hotové za pár minut, a...
Čertovo lejno, perská sůl, tonka. Pozvěte do kuchyně chutě a vůně dálek
Vanilku, skořici nebo muškátový oříšek zná snad každý, jsou tu ovšem i koření, o kterých jste možná nikdy neslyšeli a přitom dokážou proměnit jídlo v nezapomenutelný zážitek. Objevte s námi šest méně...
Suflé omeleta, pošírovaná nebo turecká vejce. Snídaně podle foodblogerů
Vajíčka jsou klasikou snídaňového menu – rychlá, výživná a neuvěřitelně variabilní. Přitom však právě jejich jednoduchost často svádí k rutině. Jak z nich udělat jídlo, které potěší nejen chuťové...
Bílý, nebo zelený? Chřest je úžasná jarní delikatesa, která vám učaruje
Nekorunovaný král jarní zeleniny je v posledních letech českých kuchyních stále oblíbenější. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, navíc dodá vaší jarní tabuli eleganci a šmrnc. Sezona chřestu je v...
Večeře do půl hodiny. Co vaří kuchařky a kuchaři známí ze sociálních sítí
Večeře nemusí být složitá, aby byla chutná. Poslední, co chcete, když se vrátíte domů po dlouhém dni, je strávit hodiny v kuchyni. Oslovili jsme čtyři oblíbené foodblogery a foodblogerky s...
Třený beránek, kynuté jidáše, kopřivová hlavička. Velikonoce podle babiček
K velikonočním oslavám patří podle našich babiček nejen až trochu kýčovitá výzdoba domácnosti, kde nechybí osení, kraslice, kuřátka a zajíčci, ale také spousta sladkých a slaných dobrot vlastní...
Šmigrustovka, věnec i nádivka. Foodblogeři odhalují svá velikonoční tajemství
Velikonoce jsou pro kulinární influencery nejen časem tradic, ale také příležitostí k experimentování v kuchyni. Oslavy jarního svátku mají u nich doma jedno společné – stůl plný chutných pokrmů. Jak...
Slavíme mezinárodní den polévek. Dejte si minestrone, gazpacho nebo boršč
Věděli jste, že polévky mají svůj den? Sice neformální, ale zato mezinárodní. Datum 5. dubna se pro oslavu báječně hodí. Aprílové počasí s chladnými až mrazivými rány a někdy až překvapivě teplými...
Ředkvičky, nebo chřest? Trendy jarní zelenina podle kulinárních influencerek
Sezonní zelenina je jedním z největších pokladů, které nám příroda nabízí. Mezi nejoblíbenější patří ředkvičky a chřest, jejichž sezona je tu coby dup. Podívejte se, jak si čerstvost a bohatství...
Čočka, cizrna, fazole. Skvělý zdroj zdraví a energie v každém soustu
Luštěniny jsou jednou z nejvýživnějších a nejvšestrannějších potravin, které můžeme zařadit do našeho jídelníčku. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály, což z nich činí ideální...
Chytře a úsporně v kuchyni. Přečtěte si, kdo vyhrál Recyklovanou kuchařku
Začátek roku se v kuchyni nese nejen ve stylu obligátního hubnutí, ale také šetření. Navíc je in neplýtvat, a tak si dejme dohromady několik triků a tipů, jak zajímavé vařit a přitom využít vše, co...
Husté polévky, omáčky i bábovka. Jídlo pro duši, které v zimě zlepší náladu
Když teploty klesnou k nule, není nic lepšího, než se schoulit do teplé deky s miskou voňavého jídla, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Nevlídné zimní měsíce přímo vybízejí k přípravě pokrmů,...
Zelí, kapusta, kadeřávek. Dejte si listopadovou zeleninu nadupanou vitaminy
Za okny už je opravdový podzim se vším všudy, a tak i naše talíře vypadají docela jinak, než před několika týdny či měsíci. Zkuste si na něj naložit košťálovou zeleninu, která má v našem jídelníčku...
Recepty na nejlepší podzimní polévky. Zahřejte se dýňovou, čočkovou i vývarem
Už jsou tu zase mlhavá rána, chladnější dny a brzká stmívání. To vše spolu s padajícím listím a dalšími neklamnými znaky podzimu dává znamení, že je tu zase čas hustých a vymazlených polévek, které...

















