Terezie Guha @terezka_v_kuchyni
Vaření, ochutnávání a zkrátka jídlo obecně je Terezie obrovská vášeň už od dětství a již nějaký ten pátek pro své sledující na Instagramu tvoří rostlinné recepty plné chutí, vůní a barev. Ve své kuchyni se snaží ukázat a dokázat, že rostlinná jídla si může zamilovat úplně každý a věří, že si na takových receptech pochutná vegan, vegetarián i zarytý masožravec.
Žije v Praze se svým manželem a zachráněnou čtyřnohou Pejskou (aka Agi), kterou našli v Řecku jako malé štěně. Kromě jídla sdílí na svém Instagramu inspiraci na šetrnou módu a domácnost, kulturní tipy, střípky z života a dobrodružné cesty obytnou dodávkou ve které čas od času křižují Evropu.
Terezie, co vás přivedlo k vaření veganských jídel?
K rostlinnému stravování jsem došla postupně, a to hlavně z etických a enviromentálních důvodů. Když jsem zjistila, jak pestrá jídla se dají vytvořit z čistě rostlinných produktů, jen mě to utvrdilo, že tahle cesta je správná.
Jaké jsou vaše oblíbené suroviny nebo triky v kuchyni?
Nebát se experimentovat s chutěmi i texturou. Já vždycky říkám, že uvařené kuře bez soli by také nikomu nechutnalo a stejně je to třeba i s tofu. Stačí se jen naučit, jak ho správně zpracovat, dochutit a pochutná si skoro každý.
Vnímáte v poslední době větší zájem o rostlinnou kuchyni? Mění se i vaše publikum?
Já v to doufám. Myslím, že lidé čím dál tím víc zjišťují, že maso (případně živočišné produkty obecně) nemusí mít nutně na talíři třikrát denně a že existuje plno snadných a skvělých rostlinných jídel. Snažím se jít příkladem a svými recepty dokázat, že rostlinná strava je normální a může chutnat úplně každému.



















