Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na gnocchi:

Na omáčku:

Postup

  1. Ricottu smícháme v míse s moukou, vejcem, solí, vytvoříme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout na chladném místě. Těsto nakrájíme na kousky a přes vidličku vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Poté scedíme a zakapeme olivovým olejem.
  2. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli vmícháme máslo, rajčata, osolíme, opepříme a pomalu vaříme na mírném ohni asi 60 minut.
  3. Po uvaření vyndáme bobkový list s rozmarýnem, přidáme olivy, kapary, oregano a polovinu nastrouhaného sýru. Do hotové omáčky zamícháme noky, prohřejeme, dochutíme a rozdělíme na porce. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky a posypeme zbylým sýrem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    768 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3212 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    93,4 g

    106 %

    93 %

  • Vláknina

    20,8 g

    69 %

    69 %

  • Bílkoviny

    28,6 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Barbecue vepřová žebra

Barbecue žebra jsou nejlepší s čerstvým nebo rozpečeným pečivem.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.