Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty
Uvařte si italské jídlo od základů.
Postup
- Ricottu smícháme v míse s moukou, vejcem, solí, vytvoříme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout na chladném místě. Těsto nakrájíme na kousky a přes vidličku vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Poté scedíme a zakapeme olivovým olejem.
- Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli vmícháme máslo, rajčata, osolíme, opepříme a pomalu vaříme na mírném ohni asi 60 minut.
- Po uvaření vyndáme bobkový list s rozmarýnem, přidáme olivy, kapary, oregano a polovinu nastrouhaného sýru. Do hotové omáčky zamícháme noky, prohřejeme, dochutíme a rozdělíme na porce. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky a posypeme zbylým sýrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
768 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3212 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
93,4 g
106 %
93 %
-
Vláknina
20,8 g
69 %
69 %
-
Bílkoviny
28,6 g
45 %
42 %
-
Tuky
34,6 g
53 %
49 %
-
nasycené
17,5 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA