Ingredience
Postup
- Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky a přimícháme k sýru spolu se žloutky a strouhankou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi sýra. Mezi dlaněmi pak tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Kuličky pak necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Brambory omyjeme a nakrájíme na hranolky a propláchneme je studenou vodou. Hranolky nejdříve asi 3 minuty vaříme ve vroucí vodě a poté je scedíme. Necháme je vychladnout a pak je smažíme v rozpáleném oleji dokřupava.
- Na tatarskou omáčku si cibuli nakrájíme najemno a kyselé okurky a smícháme s majonézou. Ochutíme cukrem, solí, pepřem a okyselíme lákem z okurek. Nakonec vmícháme petrželku.

















