Ingredience
Postup
- Ricottu smícháme v míse s moukou, vejcem, solí, vytvoříme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout na chladném místě. Těsto nakrájíme na kousky a přes vidličku vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Poté scedíme a zakapeme olivovým olejem.
- Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli vmícháme máslo, rajčata, osolíme, opepříme a pomalu vaříme na mírném ohni asi 60 minut.
- Po uvaření vyndáme bobkový list s rozmarýnem, přidáme olivy, kapary, oregano a polovinu nastrouhaného sýru. Do hotové omáčky zamícháme noky, prohřejeme, dochutíme a rozdělíme na porce. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky a posypeme zbylým sýrem.

















