Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1283 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    23,4 g

    27 %

    23 %

  • Vláknina

    9,6 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    15,8 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, buřty na kolečka. Kapustičky zbavíme tuhých košťálů a rozpůlíme je.
  2. Nakrájenou uzeninu poté opečeme na malém množství oleje dokřupava a děrovanou lžící ji vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibulí a za stálého míchání ji opečeme dozlatova.
  3. Přidáme kapustičky, najemno nasekaný česnek, bobkový list, mletou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15-20 minut doměkka, poté vmícháme protlak a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.