Kapustičkový buřtguláš
Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.
Postup
- Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, buřty na kolečka. Kapustičky zbavíme tuhých košťálů a rozpůlíme je.
- Nakrájenou uzeninu poté opečeme na malém množství oleje dokřupava a děrovanou lžící ji vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibulí a za stálého míchání ji opečeme dozlatova.
- Přidáme kapustičky, najemno nasekaný česnek, bobkový list, mletou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15-20 minut doměkka, poté vmícháme protlak a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1283 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
23,4 g
27 %
23 %
-
Vláknina
9,6 g
32 %
32 %
-
Bílkoviny
15,8 g
25 %
23 %
-
Tuky
14,0 g
22 %
20 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA