Markéta Marešová @lzickacukru
Na svém blogu Lžička Cukru sdílí Markéta se svými fanoušky sladké i slané recepty ze sezonních surovin formou fotek a videí. Má ráda rychlé a jednoduché recepty, které zvládne připravit opravdu každý. Věří v poctivé suroviny, rychlé postupy a jídla, která dělají všední dny i svátky o kousek lepší. Tvoří recepty, fotí, testuje a sdílí vše, co má sama nejraději.
Jaké suroviny považujete za klíčové pro kvalitní cukroví?
Rozhodně pravé máslo. Z náhražek zkrátka cukroví nechutná dobře. A určitě také pravá vanilka, ta ho skvěle ovoní.
Máte nějaký recept na cukroví, který se u vás dědí z generace na generaci?
Plněné ořechy a bábovičky, ty dělaly již mé babičky. Obecně mám hodně receptů od mamky, která vždy měla to nejlepší cukroví.
Který druh cukroví u vás doma na Vánoce nesmí chybět?
Linecké, vanilkové rohlíčky, měkké perníčky a několik druhů včelích úlků – to je můj nejoblíbenější druh vůbec.
Jsou pro vás Vánoce oblíbenou částí roku? Co na nich máte nejraději?
Vánoce již odmalička miluji, ta atmosféra je pro mě nenahraditelná. Už od listopadu si pouštím vánoční filmy a písničky a protože připravuji pro své sledující vánoční recepty, máme doma Vánoce dlouho dopředu. To mi ale vůbec nevadí! Na svátečním čase mám nejraději tu pohodu a čas strávený s rodinou, o tom totiž přesně Vánoce mají být.
Perníčky jsou symbolem Vánoc. Recepty a sladké tipy šesti hvězd cukrařiny![]() |




















