Ingredience
Postup
- Z veškerých surovin na těsto vypracujeme v robotu či ručně hladké a lehce lepivé linecké těsto, to poté zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
- Když bude těsto odleželé, necháme ho cca 15–20 minut povolit při pokojové teplotě, následně ho na lehce pomoučněném válu vyválíme na tloušťku přibližně 3 mm. Čím bude těsto slabší, tím bude výsledné cukroví křehčí, bude se ale také péct kratší dobu, tak na to budeme myslet. Budeme vykrajovat pomocí vykrajovátek libovolné tvary. Dáme pozor, abychom měli od jednotlivých tvarů sudý počet kusů, jelikož nakonec budeme cukroví slepovat. Pokud budeme dělat s dírkou a bez dírky, ujistíme se, že je jejich počet stejný.
- Vykrojené tvary přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je ztuhnout ještě na 5 minut do lednice. Budeme péct v předehřáté troubě na 170 °C cca 7 minut, cukroví by mělo být pouze lehce zlatavé po okrajích. V troubě raději budeme sledovat první plech a následně případně upravíme dobu pečení.
- Hotová kolečka necháme jeden den odležet, následně je naplníme džemem, na to doporučuji cukrářský sáček. Budeme uchovávat ve vzduchotěsné krabičce a necháme alespoň dva dny před podáváním odležet. Před podáváním pocukrujeme.

















