Kamila Linda Sedláčková @kamcalinda
Na sociálních sítích Kamila Linda sdílí každodenní realitu holky, která balancuje mezi několika rolemi – je máma, manželka, obyčejná holka, kuchařka pro celou rodinu a amatérská sportovkyně. Věnuje se tématům, jako je zdravá strava, běh a domácí cvičení, mateřství, tipy na aktivity s dětmi, skincare a třeba taky móda. Prostě od každého trochu, ale hlavně tak, aby to ji i sledující bavilo. Má ráda, když jídlo nejen dobře chutná, ale i dobře vypadá – a právě takové recepty ráda sdílí na svém profilu.
Kamilo, co je podle vás největší krabičkový hřích?
Tuhle otázku jsem doma přečetla nahlas a můj muž vykřikl: „Červená omáčka! Když dá někdo do krabičky červenou omáčku, tak to už neumeješ!“ Což je tedy velká pravda, ale abych přidala i svou odpověď: přidat čerstvou zeleninu nebo salát do jídla, které si chci ještě ohřát. Příklad je za mě třeba avokádo nebo salát v tortille, která se má ještě zapéct, to je fakt něco, co mi jídlo dokáže zkazit.
Vnímáte, že lidé chtějí krabičkovat zdravěji, nebo jde spíš o pohodlí a ušetřený čas?
Myslím si, že když někdo s krabičkami začne, automaticky to vede i ke zdravějšímu stravování, ale určitě to není vždy pravidlem. Víc než ušetřený čas bych tady zmínila finanční stránku. Připravovat si oběd do práce nebo jít na meníčko do restaurace, to člověk na konci měsíce v peněžence pozná. U nás doma jsou krabičky běžné, a když vařím večeři, automaticky dávám jednu porci do krabičky, která druhý den putuje s mužem do práce.
Rostlinná kuchyně není jen trend. Veganské tipy od známých foodblogerek![]() |
Jak se stavíte k opětovnému ohřívání? Máte tipy na recepty, které jsou lepší druhý den než čerstvé?
Já osobně s ohříváním problém nemám, i když jsem sama typ člověka, co vyhledává spíš ta jídla, která se jedí vlažná – s výjimkou třeba omáček a polévek. No a jídla, která jsou lepší až na druhý den? První mě napadl guláš, ale třeba i lasagne. Karbanátky jsou taky něco, co mi víc chutná až druhý den, a jak už jsem řekla – ideálně studené.




















