Quinoa, cizrna, tofu i kuře. Obědy do krabičky podle známých foodblogerek

Jídlo do krabičky už dávno není jen záležitostí dietářů nebo sportovců. Stále víc lidí si nosí do práce nebo do školy jídlo z domova – ať už kvůli zdraví, úspoře času a peněz, nebo prostě proto, že domácí chutná nejlépe. Abychom vám přinesli pořádnou porci inspirace, oslovili jsme čtyři české foodblogerky, které se nejen podělily o své oblíbené „krabičkové“ recepty, ale odpověděly i na několik otázek, které možná napadly i vás.
Část 1/4
Kamila Linda Sedláčková

Kamila Linda Sedláčková @kamcalinda

Na sociálních sítích Kamila Linda sdílí každodenní realitu holky, která balancuje mezi několika rolemi – je máma, manželka, obyčejná holka, kuchařka pro celou rodinu a amatérská sportovkyně. Věnuje se tématům, jako je zdravá strava, běh a domácí cvičení, mateřství, tipy na aktivity s dětmi, skincare a třeba taky móda. Prostě od každého trochu, ale hlavně tak, aby to ji i sledující bavilo. Má ráda, když jídlo nejen dobře chutná, ale i dobře vypadá – a právě takové recepty ráda sdílí na svém profilu.

Kamilo, co je podle vás největší krabičkový hřích?
Tuhle otázku jsem doma přečetla nahlas a můj muž vykřikl: „Červená omáčka! Když dá někdo do krabičky červenou omáčku, tak to už neumeješ!“ Což je tedy velká pravda, ale abych přidala i svou odpověď: přidat čerstvou zeleninu nebo salát do jídla, které si chci ještě ohřát. Příklad je za mě třeba avokádo nebo salát v tortille, která se má ještě zapéct, to je fakt něco, co mi jídlo dokáže zkazit.

Vnímáte, že lidé chtějí krabičkovat zdravěji, nebo jde spíš o pohodlí a ušetřený čas?
Myslím si, že když někdo s krabičkami začne, automaticky to vede i ke zdravějšímu stravování, ale určitě to není vždy pravidlem. Víc než ušetřený čas bych tady zmínila finanční stránku. Připravovat si oběd do práce nebo jít na meníčko do restaurace, to člověk na konci měsíce v peněžence pozná. U nás doma jsou krabičky běžné, a když vařím večeři, automaticky dávám jednu porci do krabičky, která druhý den putuje s mužem do práce.

Rostlinná kuchyně není jen trend. Veganské tipy od známých foodblogerek

Jak se stavíte k opětovnému ohřívání? Máte tipy na recepty, které jsou lepší druhý den než čerstvé?
Já osobně s ohříváním problém nemám, i když jsem sama typ člověka, co vyhledává spíš ta jídla, která se jedí vlažná – s výjimkou třeba omáček a polévek. No a jídla, která jsou lepší až na druhý den? První mě napadl guláš, ale třeba i lasagne. Karbanátky jsou taky něco, co mi víc chutná až druhý den, a jak už jsem řekla – ideálně studené.

Vstoupit do diskuse

Nejčtenější

Zkusili jsme virální recept na kebab. Chutná skvěle a je snadný jako facka

Ilustrační snímek

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen dochutíte, rozválíte a zabalíte do pečicího papíru. Výsledkem jsou tenké plátky připomínající vaši...

Makové recepty pro královský adventní stůl

Ve spolupráci
Adventní makové řezy od Dr.Oetker

Mák je naše modré zlato a o svátcích si zasloužíme hojnost! Zatímco drobné cukroví je základ, sváteční tabule potřebuje i ohromující dezerty, které voní tradicí. Přinášíme vám tři recepty, kde mák...

Vánoční cukroví má bohatý příběh. Jak ho pekly naše babičky a jak my?

Ve spolupráci
Kuchyňské roboty značky SENCOR

Vánoce jsou časem tradic a rodinné pohody. S příchodem adventu začíná ta nejkrásnější, tvůrčí a sladká část vánočních příprav – pečení cukroví. Přestože v obchodech najdeme tisíce krabiček s hotovými...

Perníčky jsou symbolem Vánoc. Recepty a sladké tipy šesti hvězd cukrařiny

Ilustrační snímek

Vůně skořice, medu a hřebíčku dokáže proměnit kuchyň v místo plné klidu a očekávání. Perníčky jsou jedním z nejtradičnějších symbolů českých Vánoc, ale za jejich kouzlem stojí mnohem víc než jen léty...

Virální kebab z mletého masa z trouby

Ilustrační snímek

Lehké

45 min

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Náročné

80 min

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Střední

30 min

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Lehké

40 min

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Střední

45 min

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Zkusili jsme virální recept na kebab. Chutná skvěle a je snadný jako facka

Ilustrační snímek

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen dochutíte, rozválíte a zabalíte do pečicího papíru. Výsledkem jsou tenké plátky připomínající vaši...

29. listopadu 2025

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Lehké

50 min

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Ilustrační snímek

Lehké

45 min

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Vánoční cukroví má bohatý příběh. Jak ho pekly naše babičky a jak my?

Ve spolupráci
Kuchyňské roboty značky SENCOR

Vánoce jsou časem tradic a rodinné pohody. S příchodem adventu začíná ta nejkrásnější, tvůrčí a sladká část vánočních příprav – pečení cukroví. Přestože v obchodech najdeme tisíce krabiček s hotovými...

28. listopadu 2025

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Střední

90 min

Uvařte si italské jídlo od základů.

Perníčky jsou symbolem Vánoc. Recepty a sladké tipy šesti hvězd cukrařiny

Ilustrační snímek

Vůně skořice, medu a hřebíčku dokáže proměnit kuchyň v místo plné klidu a očekávání. Perníčky jsou jedním z nejtradičnějších symbolů českých Vánoc, ale za jejich kouzlem stojí mnohem víc než jen léty...

27. listopadu 2025

Mlejnek Consulting s.r.o.
programátor/ ERP konzultant

Mlejnek Consulting s.r.o.
Praha
nabízený plat: 60 000 - 80 000 Kč

Citronovo-banánový chlebík

Citronovo-banánový chlebík

Lehké

45 min

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Makové recepty pro královský adventní stůl

Ve spolupráci
Adventní makové řezy od Dr.Oetker

Mák je naše modré zlato a o svátcích si zasloužíme hojnost! Zatímco drobné cukroví je základ, sváteční tabule potřebuje i ohromující dezerty, které voní tradicí. Přinášíme vám tři recepty, kde mák...

26. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.