Thajské zelí se žampiony

Když chcete jednoduchý vegetariánský pokrm s nádechem Asie, tohle je ta pravá volba.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    104 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    433 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky. Z thajského zelí vyřízneme košťál a jednotlivé listy spaříme spolu s nakrájenými žampiony v horké osolené vodě.
  2. Ocet a omáčky svaříme v pánvi, přidáme zelí a žampiony. Vše krátce orestujeme a ihned podáváme jako přílohu k různě upraveným masům.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.