Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové
Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na kousky. Papriku a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Všechno dáme do pekáče, osolíme a přidáme lžičku olivového oleje.
- Cizrnu scedíme a promícháme se solí, sušenou cibulí, uzenou paprikou a druhou lžičkou olivového oleje. Přendáme ji do zapékací mísy a obojí dáme péct na 25 minut do trouby.
- Zeleninovou směs po upečení rozmačkáme vidličkou, jak to půjde, přidáme med a poté přimícháme cizrnu. Vše promícháme.
- Směs přendáme do dvou misek a ozdobíme rukolou.
- Před podáváním ohřejeme a přidáme polovinu Burraty. Podáváme s 50 g žitného chleba.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
964 KCal
44 %
40 %
-
Energie
4031 KJ
44 %
40 %
-
Sacharidy
94,7 g
108 %
95 %
-
Vláknina
67,5 g
225 %
225 %
-
Bílkoviny
49,7 g
79 %
73 %
-
Tuky
31,5 g
48 %
45 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Kateřiny Jaškové