Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 2 porce:

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na kousky. Papriku a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Všechno dáme do pekáče, osolíme a přidáme lžičku olivového oleje.
  3. Cizrnu scedíme a promícháme se solí, sušenou cibulí, uzenou paprikou a druhou lžičkou olivového oleje. Přendáme ji do zapékací mísy a obojí dáme péct na 25 minut do trouby.
  4. Zeleninovou směs po upečení rozmačkáme vidličkou, jak to půjde, přidáme med a poté přimícháme cizrnu. Vše promícháme.
  5. Směs přendáme do dvou misek a ozdobíme rukolou.
  6. Před podáváním ohřejeme a přidáme polovinu Burraty. Podáváme s 50 g žitného chleba.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    964 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4031 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    94,7 g

    108 %

    95 %

  • Vláknina

    67,5 g

    225 %

    225 %

  • Bílkoviny

    49,7 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    31,5 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Farmářský salát s dresinkem z hrubozrnné hořčice

Dokonalá souhra jemného kuřecího masa, koření, ztraceného vejce, křupavé zeleniny a pikantního...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.