Teplý salát z bílého zelí

Teplý salát z bílého zelí je jednoduchý recept s překvapivě výraznou chutí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    201 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    841 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    10,1 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omytou a osušenou hlávku zelí nakrájíme na kostičky. Feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji na velmi jemná kolečka. Papriku rozkrájíme na drobné kousky. Pórek překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájené zelí, pórek, papriku, feferonku a zeleninu orestujeme. Asi po 5 minutách opékání do směsi přisypeme cukr, sůl a pepř a zamícháme.
  3. Po dalších 5 minutách zelí dochutíme sójovou omáčkou a podle chuti octem. Salát podáváme teplý jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masu. Kdo má rád ostřejší pokrmy, může salát dochutit ještě tabaskem.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.