Grilované halloumi se zelenými fazolkami na česneku

Jste vegetarián? Ugrilujte si místo masa chutný sýr halloumi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    281 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1177 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    7 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    14,1 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    21,0 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sýr nakrájíme na plátky a osušíme pomocí papírové utěrky. Pak ho bohatě posypeme kořením a opečeme ho z obou stran dozlatova na lžíci olivového oleje.
  2. Po upečení ho dáme stranou, přilijeme zbylý olej s plátky česneku a nakrájenou cibulkou. Necháme chvíli restovat, pak přisypeme fazolky, osolíme a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem a podáváme. Před podáváním můžeme přidat ještě například avokádové guacamole.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.