Barbora Volfová @all_you_can_eat_fit
Svůj blog věnuje zdravému pečení i vaření. Na svém profilu sdílí recepty, které jsou jednoduché na přípravu, chutné a nutričně hodnotné. Od sladkých snídaní a dezertů bez zbytečného cukru až po nápaditá hlavní jídla, která zasytí. Najdete zde i dezerty, které znáte od svých babiček, jen ve zdravějším kabátku.
Barbora ráda ukazuje, že zdravé stravování může být pestré, plné chutí a dostupné pro každého. Kromě receptů doporučuje i kvalitní suroviny, které sama používá, a inspiruje k tomu, aby si její sledující užívali každé jídlo vědomě a s radostí.
Jaké alternativy cukru nejraději používáte a proč?
Mezi má oblíbená sladidla patří čekankový sirup a erythritol. Čekankový sirup má velice příjemnou nasládlou chuť a konzistencí dost připomíná med, naopak sypký erythritol při pečení skvěle zastupuje krystalový cukr.
Máte nějaké suroviny, které jsou podle vás při pečení bez cukru nepostradatelné?
Nejraději sahám po ovoci – skvělé jsou banány, jablečné pyré, datle. Často dochucuji těsto vanilkovým proteinem. Dodá dezertu nejen chuť, ale i bílkoviny.
Setkáváte se s předsudky typu „bez cukru = bez chuti“? Co byste vzkázala skeptikům?
Rodina a přátelé mé dezerty už znají a moc jim i bez cukru chutnají. Dokonce babička, která miluje sladké, nepoznala v jednom mém receptu, že je slazený červenou řepou. Tak moc jí chutnal, že ho teď peče taky.
Máte v okolí někoho, pro koho cukr není vhodný – třeba z důvodu zdraví?
Nedávno jsem pomáhala upravovat stravu slečně, která měla podezření na diabetes. Nakonec se u ní nepotvrdil, ale zdravější stravy se drží nadále.
Co právě připravujete pro své sledující?
Momentálně jsem novopečená maminka, takže toho času nebude tolik, ale i tak mám v plánu sérii receptů „Z jedné pánve“. Jsou určené právě maminkám na mateřské, nebo těm, co nemají čas trávit v kuchyni hodiny. Už teď mám plno nápadů, takže se všichni mají na co těšit.
Krémové dezerty do skleničky. Sladká posedlost, která ovládla sociální sítě![]() |



















