Jarní salát s chřestem, kozím sýrem a oříšky

Nastartujte sezónu se svěžím jarním salátkem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1739 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    12,3 g

    41 %

    41 %

  • Bílkoviny

    20,9 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest očistíme, rozkrojíme na třetinky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Dle chuti můžeme do vody přidat například ještě kousek másla a bílé víno. Po uvaření chřest vyndáme a rychle ho zchladíme v ledové vodě.
  2. V poměru 2:4 smícháme citronovou šťávu a olivový olej a vytvoříme tak zálivku. Kozí sýr nakrájíme na menší kousky. Chřest osolíme a opepříme.
  3. Na talíř na sebe navrstvíme nejprve saláty, hrášek, mungo fazolky, na plátky nakrájené ředkvičky a chřest. K tomu přidáme na nudličky nakrájenou cuketu. Salát doplníme kozím sýrem, posypeme nasucho opraženými lískovými ořechy a zakápneme zálivkou. Na závěr přidáme plátky citronu. Podáváme například s toustovým chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Těstovinový salát s chřestem a houbami

Jednoduchý salátek, který je ideální na léto.

Teplý chřestový salát

Tento salátek si snadno zamilujete.

Rýžový salát s chřestem, mrkví a volským okem

Pokud jste vegetarián, tak se vám bude tento recept líbit.

Salát s chřestem a sušenými rajčaty

Lehký salát s osvěžujícím dresinkem.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.