Ingredience
Postup
- Chřest očistíme, rozkrojíme na třetinky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Dle chuti můžeme do vody přidat například ještě kousek másla a bílé víno. Po uvaření chřest vyndáme a rychle ho zchladíme v ledové vodě.
- V poměru 2:4 smícháme citronovou šťávu a olivový olej a vytvoříme tak zálivku. Kozí sýr nakrájíme na menší kousky. Chřest osolíme a opepříme.
- Na talíř na sebe navrstvíme nejprve saláty, hrášek, mungo fazolky, na plátky nakrájené ředkvičky a chřest. K tomu přidáme na nudličky nakrájenou cuketu. Salát doplníme kozím sýrem, posypeme nasucho opraženými lískovými ořechy a zakápneme zálivkou. Na závěr přidáme plátky citronu. Podáváme například s toustovým chlebem.

















