Salát s chřestem a sušenými rajčaty
Lehký salát s osvěžujícím dresinkem.
Postup
- Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo. Pak je prudce zchladíme, necháme zcela vychladnout, oloupeme a rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
- Chřest oloupeme, povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky, čerstvá rajčátka omyjeme a rozkrojíme. Rukolu dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Všechnu připravenou zeleninu dáme do velké mísy a vmícháme pinie.
- Na dresink vyšleháme olej s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem. Dresink nalijeme na salát a opatrně promícháme. Salát rozdělíme do sklenic, přidáme kousky vajec a podáváme. Nejlépe chutná chlazený.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
451 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1888 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
14,8 g
17 %
15 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
13,3 g
21 %
20 %
-
Tuky
37,5 g
58 %
54 %
-
nasycené
5,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA