Salát s chřestem a sušenými rajčaty

Lehký salát s osvěžujícím dresinkem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Dresink:

Postup

  1. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo. Pak je prudce zchladíme, necháme zcela vychladnout, oloupeme a rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
  2. Chřest oloupeme, povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky, čerstvá rajčátka omyjeme a rozkrojíme. Rukolu dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Všechnu připravenou zeleninu dáme do velké mísy a vmícháme pinie.
  3. Na dresink vyšleháme olej s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem. Dresink nalijeme na salát a opatrně promícháme. Salát rozdělíme do sklenic, přidáme kousky vajec a podáváme. Nejlépe chutná chlazený.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1888 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    37,5 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jarní salát s chřestem, kozím sýrem a oříšky

Nastartujte sezónu se svěžím jarním salátkem.

Těstovinový salát s chřestem a houbami

Jednoduchý salátek, který je ideální na léto.

Teplý chřestový salát

Tento salátek si snadno zamilujete.

Rýžový salát s chřestem, mrkví a volským okem

Pokud jste vegetarián, tak se vám bude tento recept líbit.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.