Jarní salát s chřestem, kozím sýrem a oříšky
Nastartujte sezónu se svěžím jarním salátkem.
Postup
- Chřest očistíme, rozkrojíme na třetinky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Dle chuti můžeme do vody přidat například ještě kousek másla a bílé víno. Po uvaření chřest vyndáme a rychle ho zchladíme v ledové vodě.
- V poměru 2:4 smícháme citronovou šťávu a olivový olej a vytvoříme tak zálivku. Kozí sýr nakrájíme na menší kousky. Chřest osolíme a opepříme.
- Na talíř na sebe navrstvíme nejprve saláty, hrášek, mungo fazolky, na plátky nakrájené ředkvičky a chřest. K tomu přidáme na nudličky nakrájenou cuketu. Salát doplníme kozím sýrem, posypeme nasucho opraženými lískovými ořechy a zakápneme zálivkou. Na závěr přidáme plátky citronu. Podáváme například s toustovým chlebem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
416 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1739 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
17,4 g
20 %
17 %
-
Vláknina
12,3 g
41 %
41 %
-
Bílkoviny
20,9 g
33 %
31 %
-
Tuky
26,4 g
41 %
38 %
-
nasycené
8,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA