Teplý chřestový salát

Tento salátek si snadno zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1423 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    14,1 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    24,2 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřestu odkrojíme zaschlé konce a škrabkou ho v dolní části oloupeme a překrojíme na polovinu. Pak ho asi 5 minut povaříme v osolené vodě a scedíme. Omytou cuketu nakrájíme na špalíčky, část rajčátek necháme na stonku, část překrojíme. Naložené houby scedíme.
  2. V pánvi nejprve nasucho orestujeme ořechy a odložíme je stranou. Pak do pánve nalijeme slunečnicový olej a krátce na něm osmahneme cuketu a rajčátka. Osolíme, opepříme, přidáme ocet balsamico a odstavíme.
  3. V misce smícháme ořechový olej, citronovou šťávu a med. Na talíře rozdělíme chřest, přidáme orestovanou zeleninu, houby, posypeme ořechy a přelijeme medovým dresinkem. Nahoru rozložíme kousky sýra a ozdobíme estragonem.
Autor:

Podobné recepty

Jarní salát s chřestem, kozím sýrem a oříšky

Nastartujte sezónu se svěžím jarním salátkem.

Těstovinový salát s chřestem a houbami

Jednoduchý salátek, který je ideální na léto.

Rýžový salát s chřestem, mrkví a volským okem

Pokud jste vegetarián, tak se vám bude tento recept líbit.

Salát s chřestem a sušenými rajčaty

Lehký salát s osvěžujícím dresinkem.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.