Rýžový salát s chřestem, mrkví a volským okem
Pokud jste vegetarián, tak se vám bude tento recept líbit.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
214 KCal
10 %
9 %
-
Energie
895 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
29,1 g
33 %
29 %
-
Vláknina
3,8 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
11,1 g
18 %
16 %
-
Tuky
5,0 g
8 %
7 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Výhonky chřestu zbavíme zdřevnatělých konců a oloupeme. Mrkev a hráškové lusky očistíme. Mrkev nakrájíme na tenké špalíčky asi 3 cm dlouhé.
- V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a vložíme do ní chřest. Když je téměř na skus měkký, přidáme mrkev s hráškem a dovaříme ho. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
- V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a orestujeme na něm rýži. Zaprášíme ji paprikou a zalijeme asi 450 ml vroucí vody. Osolíme ji, přiklopíme a na velmi mírném ohni asi 5 minut podusíme. Poté ji přendáme do trouby předehřáté na 150 °C a asi 15 minut ji necháme „dojít“.
- Na pánvi vytřené olejem připravíme 4 volská oka. Lehce je osolíme a opepříme. Dušenou rýži promícháme se zeleninou. Salát dochutíme solí a pepřem a na talíři doplníme sázeným vejcem.