Rýžový salát s chřestem, mrkví a volským okem

Pokud jste vegetarián, tak se vám bude tento recept líbit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    214 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    895 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    29,1 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Výhonky chřestu zbavíme zdřevnatělých konců a oloupeme. Mrkev a hráškové lusky očistíme. Mrkev nakrájíme na tenké špalíčky asi 3 cm dlouhé.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a vložíme do ní chřest. Když je téměř na skus měkký, přidáme mrkev s hráškem a dovaříme ho. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
  3. V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a orestujeme na něm rýži. Zaprášíme ji paprikou a zalijeme asi 450 ml vroucí vody. Osolíme ji, přiklopíme a na velmi mírném ohni asi 5 minut podusíme. Poté ji přendáme do trouby předehřáté na 150 °C a asi 15 minut ji necháme „dojít“.
  4. Na pánvi vytřené olejem připravíme 4 volská oka. Lehce je osolíme a opepříme. Dušenou rýži promícháme se zeleninou. Salát dochutíme solí a pepřem a na talíři doplníme sázeným vejcem.
Autor:

Podobné recepty

Jarní salát s chřestem, kozím sýrem a oříšky

Nastartujte sezónu se svěžím jarním salátkem.

Těstovinový salát s chřestem a houbami

Jednoduchý salátek, který je ideální na léto.

Teplý chřestový salát

Tento salátek si snadno zamilujete.

Salát s chřestem a sušenými rajčaty

Lehký salát s osvěžujícím dresinkem.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.