Jarní hlávkový salát s cuketou a ovčím sýrem

Přivítejte jaro s čerstvým salátkem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    323 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1350 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    6,2 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    13,1 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    27,2 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hlávkový salát rozebereme na listy, které omyjeme a necháme okapat. Mátu opláchneme a lístky otrháme, popřípadě nakrájíme na proužky. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno.
  2. Cukety dobře očistíme a nakrájíme na plátky. V grilovací pánvi rozpálíme olej, plátky cukety z obou stran opečeme, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
  3. Sýr nakrájíme na kostky. Na talíře rozdělíme listy salátu, poklademe je opečenou cuketou a sýrem, posypeme chilli papričkou a ozdobíme mátou. V šálku promícháme olivový olej s citronovou šťávou a salát pokapeme.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.