Zeleninový salát s kuřecím masem a žampiony

Zdravý oběd, který se hodí do vašeho dietního jídelníčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1037 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    21,4 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listy salátu opláchneme a necháme okapat. Pak je natrháme na menší kousky a vložíme do mísy. Papriky s pórkem očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka.
  2. Okurku oloupeme a příčně nakrájíme na plátky. Kolečka přepůlíme. Rajčátka omyjeme a rozkrojíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu přidáme do mísy se salátem.
  3. Do mističky vsypeme sůl a cukr. Přilijeme trošku vody a vše mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme olej a dle chuti ocet. Zálivku vlijeme na zeleninu a vše zlehka promícháme.
  4. Kuřecí maso očistíme, osolíme a opepříme. Nakrájíme ho na nudličky a na troše oleje v pánvi orestujeme. Salát rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme kuřecím masem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.