Zavařená dýně s květákem

Zbyla vám dýně? Zavařte si ji s další zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

2 PORCE +

Rozpis na 2 sklenice (1 cca 500 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1643 KCal

    75 %

    68 %

  • Energie

    6876 KJ

    75 %

    68 %

  • Sacharidy

    401,9 g

    457 %

    402 %

  • Vláknina

    16,0 g

    53 %

    53 %

  • Bílkoviny

    15,6 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni omyjeme, oloupeme (pokud je třeba) a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny kousky ponořeny, přilijeme ještě ocet a necháme přes noc odležet.
  2. Vodu z dýně slijeme a dáme vařit spolu s dalšími ingrediencemi. Jakmile začne voda vařit, vložíme dýni zpátky a vaříme doměkka. Délka vaření záleží na odrůdě dýně i její velikosti. Je tak potřeba dýni neustále kontrolovat.
  3. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme růžičky květáku a společně dovaříme. Následně přelijeme i s nálevem do sterilovaných sklenic a zavařujeme asi 20 minut při teplotě 80 °C.
Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako...

Dýňový koláč s bryndzou a slaninou podle Recepty od starkej

Recept na tento slaný koláč si musíte určitě uložit.

Kořeněná dýňová panna cotta s karamelem a dýňovými semínky podle @michalovo.jidlo

Sladká pochoutka na slaný způsob, chuťově velmi návyková.

Dýňový pletenec se slaninou a fetou podle Vaříme s Míšou

Sladká dýně, křupavá slanina, sůl a krémovost fety – kombinace, která vás naladí na podzimní...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.