Ingredience
Postup
- Panna cotta. Dýni nakrájíme na kusy a upečeme ji s trochou olivového oleje při 160 °C asi 25 minut, dokud nezměkne. Rozmixujeme 600 g upečené dužiny s mlékem. Směs přelijeme do kastrůlku, přidáme skořici, badyán a hřebíček, a lehce povaříme několik minut, aby se uvolnilo aroma. Přidáme želatinu, promícháme a směs přecedíme přes jemné sítko. Necháme lehce vychladnout a nalijeme do formiček. Dáme chladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Karamel. Na pánvi připravíme z cukru a špetky soli hnědý karamel a přidáme semínka. Necháme vychladnout rozlité na pečicím papíře. Ztuhlou směs rozlámeme a rozdrtíme.
- Servírování. Na vychlazenou panna cottu nasypeme karamel se semínky. Přidáme kapku dýňového oleje a podáme.

















