Grilovaný flank steak se salátem
Pokud rádi grilujete, tak to se vám tento recept zalíbí.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
453 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1894 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
7,7 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
45,2 g
72 %
67 %
-
Tuky
25,2 g
39 %
36 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Suroviny na dresink dáme do misky a metlou je vymícháme dohladka. Připravený dresink dáme stranou.
- Flank steak osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril nebo pánev společně s paprikami.
- Vše opékáme asi 10 minut. Během pečení maso i papriky často otáčíme. Hotový flank steak zabalíme na 5 minut do alobalu. Papriky dáme na talíře.
- Rukolu omyjeme a osušíme. Dáme na talíře a přidáme kapary. Flank steak pak nakrájíme na proužky, dáme na salát. Pokapeme citrónovým dresinkem.