Grilovaný flank steak se salátem

Pokud rádi grilujete, tak to se vám tento recept zalíbí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Na maso:

Na salát:

Postup

  1. Suroviny na dresink dáme do misky a metlou je vymícháme dohladka. Připravený dresink dáme stranou.
  2. Flank steak osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril nebo pánev společně s paprikami.
  3. Vše opékáme asi 10 minut. Během pečení maso i papriky často otáčíme. Hotový flank steak zabalíme na 5 minut do alobalu. Papriky dáme na talíře.
  4. Rukolu omyjeme a osušíme. Dáme na talíře a přidáme kapary. Flank steak pak nakrájíme na proužky, dáme na salát. Pokapeme citrónovým dresinkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    453 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1894 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    7,7 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    45,2 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    25,2 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.