Žlutá čočka na kyselo se zastřeným vejcem

Moderní variace na tradiční pokrm vás bude bavit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1647 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    37,1 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    11,8 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    29,9 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku propláchneme, uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka a scedíme. Vejce vyklepneme do osolené vody s octem a na mírném ohni vaříme asi 3 minuty a poté vložíme do studené vody.
  2. Fazolkové lusky propláchneme, spolu se slaninou nakrájíme na polovinu, opečeme spolu s nakrájeným česnekem na pánvi dozlatova, osolíme a opepříme.
  3. Pórek a papriku očistíme, nakrájíme na drobné kousky a rajčátka na čtvrtiny. V míse rozmícháme majonézu s citronovou šťávou, hořčicí, olejem a trochou vody. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  4. Čočku vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, opečenou slaninu s česnekem a fazolkami. Zalijeme dresinkem, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce, semínka, výhonky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.