Ingredience
Postup
- Čočku propláchneme, uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka a scedíme. Vejce vyklepneme do osolené vody s octem a na mírném ohni vaříme asi 3 minuty a poté vložíme do studené vody.
- Fazolkové lusky propláchneme, spolu se slaninou nakrájíme na polovinu, opečeme spolu s nakrájeným česnekem na pánvi dozlatova, osolíme a opepříme.
- Pórek a papriku očistíme, nakrájíme na drobné kousky a rajčátka na čtvrtiny. V míse rozmícháme majonézu s citronovou šťávou, hořčicí, olejem a trochou vody. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
- Čočku vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, opečenou slaninu s česnekem a fazolkami. Zalijeme dresinkem, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce, semínka, výhonky a podáváme.

















