Treska v leču

Treska v zeleninové omáčce je jednoduchá, chutná a hotová za pár minut.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez rozmrazování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    455 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1904 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    34,3 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    35,7 g

    57 %

    52 %

  • Tuky

    19,2 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety z aljašské tresky pozvolna rozmrazíme (nejlépe tak, že je den předem dáme na misku do chladničky). Papírovým ubrouskem je zbavíme přebytečné vlhkosti, nakrájíme je na porce, osolíme a poprášíme moukou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a filety na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme je a uložíme na teplé místo.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do výpeku a mírně osmahneme. Přidáme rajský protlak, sterilované lečo a vše krátce podusíme.
  3. Opečenou rybu vložíme do zeleninové směsi a krátce ji prohřejeme. Dáváme přitom pozor, aby se nerozlámala. Podle chuti dosolíme. Jednotlivé porce můžeme ozdobit kolečky citronu. Podáváme s chlebem nebo vařenými či opékanými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.