Treska v leču
Treska v zeleninové omáčce je jednoduchá, chutná a hotová za pár minut.
Vaření 30 min
bez rozmrazování
Postup
- Filety z aljašské tresky pozvolna rozmrazíme (nejlépe tak, že je den předem dáme na misku do chladničky). Papírovým ubrouskem je zbavíme přebytečné vlhkosti, nakrájíme je na porce, osolíme a poprášíme moukou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a filety na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme je a uložíme na teplé místo.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do výpeku a mírně osmahneme. Přidáme rajský protlak, sterilované lečo a vše krátce podusíme.
- Opečenou rybu vložíme do zeleninové směsi a krátce ji prohřejeme. Dáváme přitom pozor, aby se nerozlámala. Podle chuti dosolíme. Jednotlivé porce můžeme ozdobit kolečky citronu. Podáváme s chlebem nebo vařenými či opékanými brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
455 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1904 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
34,3 g
39 %
34 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
35,7 g
57 %
52 %
-
Tuky
19,2 g
29 %
27 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA