Švestkové čatní

Švestkové čatní je originální způsob, jak využít úrodu a obohatit každé jídlo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

1 PORCE +

Rozpis na 4 sklenice (po 500 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2456 KCal

    112 %

    102 %

  • Energie

    10276 KJ

    112 %

    102 %

  • Sacharidy

    533,3 g

    606 %

    533 %

  • Vláknina

    71,2 g

    237 %

    237 %

  • Bílkoviny

    14,2 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Litr vody svaříme s cukrem. Přidáme skořici s pokrájenými kumquaty nebo pomerančovou kůrou a necháme je krátce povařit. Poté je vyjmeme a do rozvaru vmícháme do rum.
  2. Švestky opláchneme, necháme okapat, rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek. Naskládáme je do sklenic, zalijeme horkým rozvarem, uzavřeme víčkem a sterilujeme při 85 °C asi 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.