Špenátový salát se slaninou a sýrem

Jednoduchý recept, který překvapí výraznou chutí a skvělou strukturou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    287 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1199 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    2,8 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    10,6 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    25,4 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát přebereme a odstraníme řapíky. Větší listy překrájíme nerezovým nožem. Můžeme je také rukama natrhat na menší kousky. Špenát vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Listy vložíme do mísy, přidáme k nim několik kostek ledu a špenát necháme zkřehnout.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi ji rozškvaříme dozlatova a necháme vychladnout. Nivu nakrájíme na trojúhelníčky.
  3. Zálivka: Olivový olej, ocet, plnotučnou hořčici, špetku cukru, pepře a sůl vložíme do vyšší nádoby a ponorným šlehačem vše rozšleháme dohladka.
  4. Špenát přendáme do salátové mísy a promícháme se slaninou a nivou. Rozdělíme jej na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme s topinkami.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.