Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Asi pětinu vývaru odebereme a dáme stranou, zbylý studený vývar přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme.
- Z ředkviček odřízneme lístky, opláchneme je, překrájíme, spaříme v osolené vodě a necháme okapat. Do mixéru nalijeme zahuštěný vývar a vložíme spařené lístky. Vše rozmixujeme, ochutíme muškátovým oříškem a přisolíme.
- Ředkvičky omyjeme a nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky (1 lžíci si odložíme na ozdobení). V pánvi rozpustíme zbylé máslo, ředkvičky na něm orestujeme, zalijeme smetanou i vývarem, který jsme si dali stranou, a povaříme.
- Část polévky s rozmixovanými ředkvičkovými lístky rozdělíme do talířů, opatrně přilijeme smetanovou část a protáhneme vidličkou. Posypeme zbylými ředkvičkami. Můžeme podávat s krutony z bílého chleba.

















