Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Asi pětinu vývaru odebereme a dáme stranou, zbylý studený vývar přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme.
  2. Z ředkviček odřízneme lístky, opláchneme je, překrájíme, spaříme v osolené vodě a necháme okapat. Do mixéru nalijeme zahuštěný vývar a vložíme spařené lístky. Vše rozmixujeme, ochutíme muškátovým oříškem a přisolíme.
  3. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky (1 lžíci si odložíme na ozdobení). V pánvi rozpustíme zbylé máslo, ředkvičky na něm orestujeme, zalijeme smetanou i vývarem, který jsme si dali stranou, a povaříme.
  4. Část polévky s rozmixovanými ředkvičkovými lístky rozdělíme do talířů, opatrně přilijeme smetanovou část a protáhneme vidličkou. Posypeme zbylými ředkvičkami. Můžeme podávat s krutony z bílého chleba.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    259 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1084 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    21,7 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.