Ředkvičková polévka
Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Asi pětinu vývaru odebereme a dáme stranou, zbylý studený vývar přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme.
- Z ředkviček odřízneme lístky, opláchneme je, překrájíme, spaříme v osolené vodě a necháme okapat. Do mixéru nalijeme zahuštěný vývar a vložíme spařené lístky. Vše rozmixujeme, ochutíme muškátovým oříškem a přisolíme.
- Ředkvičky omyjeme a nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky (1 lžíci si odložíme na ozdobení). V pánvi rozpustíme zbylé máslo, ředkvičky na něm orestujeme, zalijeme smetanou i vývarem, který jsme si dali stranou, a povaříme.
- Část polévky s rozmixovanými ředkvičkovými lístky rozdělíme do talířů, opatrně přilijeme smetanovou část a protáhneme vidličkou. Posypeme zbylými ředkvičkami. Můžeme podávat s krutony z bílého chleba.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
259 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1084 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
11,9 g
14 %
12 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,4 g
5 %
5 %
-
Tuky
21,7 g
33 %
31 %
-
nasycené
13,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA