Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz
Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné sehnat, navíc i cena je vyšší. Skvělá alternativa je právě pastinák.
Postup
- Zeleninu s jablkem si očistíme a přepůlíme. Vložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Zeleninu přendáme do hrnce a zalijeme horkým vývarem. Rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a ochutíme dle chuti. Dozdobit můžete jablečným čatní a bazalkovým pestem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
290 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1215 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
39,1 g
44 %
39 %
-
Vláknina
10,4 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
4,6 g
7 %
7 %
-
Tuky
12,5 g
19 %
18 %
-
nasycené
7,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Kristýny Stojaspalové