Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

1 hodnocení

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné sehnat, navíc i cena je vyšší. Skvělá alternativa je právě pastinák.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. Zeleninu s jablkem si očistíme a přepůlíme. Vložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Zeleninu přendáme do hrnce a zalijeme horkým vývarem. Rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a ochutíme dle chuti. Dozdobit můžete jablečným čatní a bazalkovým pestem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1215 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    39,1 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    12,5 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Krémová polévka z pečené řepy s křupavou cizrnou podle Cat & Cook

Sezónní polévka, z nové knihy Ivany Jindřichově, kterou si oblíbí i vaše děti a navíc si ji můžete...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.