Pórkové karbanátky

Jste vegetarián? Místo masa udělejte karbanátky z pórku a čočky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    153 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    642 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    18,2 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    10,6 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    2,9 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na menší kousky. Čočku vsypeme do kastrůlku s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Přecedíme ji a necháme okapat. Housku rozsekáme v sekacím strojku na jemnou drť.
  2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, osolíme, opepříme a restujeme, dokud nezměkne. Pórek pak přesypeme do mísy, přidáme čočku, rozšlehaná vejce, kari a promícháme. Nakonec přidáme drť z housky a necháme 10 minut stát.
  3. Připravenou hmotu rozdělíme na 12 kousků a z každého vytvarujeme karbanátek. Dáme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna pečeme asi 4 minuty z každé strany.
  4. Podáváme např. s dýňovo bramborovým pyré.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.