Pórkové karbanátky
Jste vegetarián? Místo masa udělejte karbanátky z pórku a čočky.
Postup
- Pórek očistíme a nakrájíme na menší kousky. Čočku vsypeme do kastrůlku s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Přecedíme ji a necháme okapat. Housku rozsekáme v sekacím strojku na jemnou drť.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, osolíme, opepříme a restujeme, dokud nezměkne. Pórek pak přesypeme do mísy, přidáme čočku, rozšlehaná vejce, kari a promícháme. Nakonec přidáme drť z housky a necháme 10 minut stát.
- Připravenou hmotu rozdělíme na 12 kousků a z každého vytvarujeme karbanátek. Dáme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna pečeme asi 4 minuty z každé strany.
- Podáváme např. s dýňovo bramborovým pyré.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
153 KCal
7 %
6 %
-
Energie
642 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
18,2 g
21 %
18 %
-
Vláknina
6,7 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
10,6 g
17 %
16 %
-
Tuky
2,9 g
4 %
4 %
-
nasycené
0,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA