Simona Tomášková @_baking_monkey_
K pečení se dostala zhruba ve čtrnácti letech, když začala připravovat narozeninové dorty pro rodinu a přátele. Postupně ji to začalo bavit natolik, že se pustila i do náročnějších výzev, například francouzských dezertů v rámci různých instagramových soutěží.
V roce 2020, během pandemie, se odhodlala založit svůj pečicí instagramový profil. Snaží se na něm kombinovat zdravější varianty známějších dezertů a také vymýšlet své vlastní jednoduché dezerty. Nechybí ale ani klasické recepty plné másla a cukru.
Simono, jaký malinový recept jste pro čtenáře připravila a proč právě tenhle?
Připravila jsem malinové kynuté šneky s bílou čokoládou a malinami. Tento recept je skvělou kombinací sladkého, kyselkavého a jemně oříškového — a já jsem se rozhodla připravit je právě proto. Chtěla jsem trochu obměnit známé skořicové šneky a zároveň neznám nikoho, kdo by kynuté neměl rád. Také jsem chtěla ukázat, že není potřeba se kynutého těsta bát a je dobré dát mu šanci. Kombinace malin, bílé čokolády a pistácií jde skvěle dohromady a vytvoří úžasné spojení chutí.
Co pro vás maliny znamenají?
Pro mě osobně maliny znamenají léto. Ale ano, přiznávám, že každý dezert s nimi vypadá krásně, tudíž jsou i velmi instagram friendly jako dekorace nejrůznějších dezertů.
Věděli jste, že......maliny nejsou jen červené? Existují i žluté, černé nebo fialové odrůdy – a každá chutná trochu jinak. ...mají v sobě více vlákniny než většina jiného ovoce a jejich sezona se rozprostírá od června klidně až do září? |
Maliny – raději čerstvé do pusy, nebo zavařit nebo zamrazit a uchovat si léto na horší časy?
Moc ráda malinami zdobím narozeninové dorty. Používám je celé i po rozkrojení jako dekoraci, jsou podle mého zkrátka fotogenické. Malinový rozvar jako dortová náplň je také v mém okolí velmi oblíbený, takže se na maliny můžu spolehnout během celého roku. Takže: čerstvé maliny na zdobení dezertů a mražené do malinového rozvaru.
S čím maliny nejraději kombinujete?
Zaručeně osvědčená kombinace – horké maliny se šlehačkou – nemá chybu. Pak samozřejmě maliny s bílou čokoládou a pistáciemi, což je i hlavní kombinace v mém receptu. Tahle trojice je chuťová jistota, ke které se ráda vracím. A v neposlední řadě spojení malin s hořkou čokoládou.
Sladce to jde i bez cukru. Zdravé a chutné dezerty podle foodblogerek![]() |




















