Kořeněný květák v pikantním kari

Tento vyvážený pokrm si užijí i vegani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    464 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1942 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    24,3 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    19,7 g

    66 %

    66 %

  • Bílkoviny

    15,5 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    30,2 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Květák nakrájíme na plátky. Naskládáme ho na plech, posypeme kořením garam masala a pokapeme lžící oleje. Ve vyhřáté troubě květák pečeme asi 20 minut, doměkka.
  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky. Buráky nasucho orestujeme.
  3. V hrnci zahřejeme zbývající olej. Vsypeme cibuli i mrkev a opékáme asi tři minuty, až cibule zesklovatí. Pak přidáme kari pastu, promícháme a opékáme asi minutu, až se vše spojí a pasta se rozvoní. Zalijeme vývarem a za mírného bublání vaříme asi 15 minut, až bude mrkev měkká.
  4. Pak do kari vlijeme kokosové mléko, vsypeme propláchnutou cizrnu a necháme asi pět minut vařit. Podle chuti dosolíme. Pečený kořeněný květák podáváme s horkým kari, orestovanými buráky a lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.