Celerový salát s kuřecími prsíčky

Věděli jste, že celer má protizánětlivé účinky a pomáhá likvidovat záněty v trávicím traktu?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    414 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1730 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    15,6 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    31,6 g

    50 %

    47 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a 8 minut povaříme v osolené vodě s octem. Scedíme, necháme vychladnout a ozdobným nožem nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme a nasypeme společně s celerem do mísy.
  2. Bílý jogurt smícháme se salátovou majonézou, plnotučnou hořčicí a javorovým sirupem. Marinádu osolíme a promícháme s celerem.
  3. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve vodě ochucené solí a kari kořením. Potom vodu slijeme a maso necháme vychladnout.
  4. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Omyté ředkvičky rozkrojíme na čtvrtky. Lososa překřájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu přidáme do salátu, lehce promícháme a podle chuti osolíme. Přidáme plátky lososa a salát necháme asi 10 minut v chladnu.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.