Celerový salát s hruškou a sušenou šunkou

Zajímavá chuťová kombinace celeru, hrušky a sušené šunky podtržená medovo-hořčicovým dresinkem se stane vaší zamilovanou v kterékoli roční době.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    377 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1575 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dále rozkrájíme na jemné nudličky. Hrušky opláchneme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Celer, hrušky a chilli dáme do mísy, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odležet.
  3. Mezitím připravíme dresink. V misce vyšleháme olej s medem a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Odleželou celerovou směs rozdělíme na talíře, obložíme plátky šunky, posypeme drcenými vlašskými ořechy a doplníme opláchnutým polníčkem a lístky celeru. Salát dle chuti zakápneme medovo hořčičným dresinkem. Podáváme třeba s opečenými plátky pečiva.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.