Zapečený patizon se sýrovou náplní

Patizon je bohatý na hořčík, draslík, fosfor nebo železo, a na vitaminy A, B a C. Dopřejte si ho zapečený spolu s lahodným sýrem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    507 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2123 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    26,0 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    36,6 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    19,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Patizon opláchneme, osušíme a opatrně mu odkrojíme pokličku. Ostrou lžící nejprve odstraníme semínka, potom vydlabeme i většinu dužiny a jemně ji pokrájíme. Oloupanou cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme dužinu patizonu, pepř, sůl a podusíme doměkka. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, promícháme s olejem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C dozlatova. Nasypeme je do mísy, přimícháme 2 vejce, podušenou dužinu, pokrájenou petržel, sýry a smetanu. Opatrně promícháme, naplníme do patizonu a navrch rozklepneme vajíčko.
  3. Naplněný patizon potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.