Zapečený patizon se sýrovou náplní
Patizon je bohatý na hořčík, draslík, fosfor nebo železo, a na vitaminy A, B a C. Dopřejte si ho zapečený spolu s lahodným sýrem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
507 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2123 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
17,9 g
20 %
18 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
26,0 g
41 %
38 %
-
Tuky
36,6 g
56 %
52 %
-
nasycené
19,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Patizon opláchneme, osušíme a opatrně mu odkrojíme pokličku. Ostrou lžící nejprve odstraníme semínka, potom vydlabeme i většinu dužiny a jemně ji pokrájíme. Oloupanou cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme dužinu patizonu, pepř, sůl a podusíme doměkka. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, promícháme s olejem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C dozlatova. Nasypeme je do mísy, přimícháme 2 vejce, podušenou dužinu, pokrájenou petržel, sýry a smetanu. Opatrně promícháme, naplníme do patizonu a navrch rozklepneme vajíčko.
- Naplněný patizon potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.