Vrstvený drůbeží salát

Salátky, které lehce naservírujete i návštěvě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    346 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1446 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    10,6 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řapíky celeru očistíme, nakrájíme na špalíčky a vsypeme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po 2 minutách je slijeme a prudce zchladíme studenou vodou. Kukuřičná zrna vyjmeme z plechovky a na sítku necháme okapat.
  2. Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Osolíme je, opepříme, posypeme směsí koření a pokapeme olejem. Dobře je promícháme a na 15 minut uložíme do chladna proležet.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kostičky na něm restujeme asi 8 minut. Poté je vyjmeme a necháme zchladnout.
  4. Majonézu rozmícháme s kari kořením a prolisovanými stroužky česneku. Do širších skleniček postupně vrstvíme špalíčky celeru, kukuřici a kousky kuřete. Jednotlivé porce zalijeme kari dresinkem a dozdobíme lístečky čekanky, případně tenkým plátkem manga.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Vepřová kotleta s pikantním kuskusem

Užijte si s partnerem romantickou večeři.

Vepřový steak s medovou cibulí a zeleninou

Valentýn je svátek všech zamilovaných, proto si nezapomeňte s partnerem uvařit něco dobrého.

Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou

Nebojte se při tomto receptu experimentovat.

Vepřová terina s krůtími játry

Máte doma přebytek masa? Využijte ho na terinu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.