Vepřový steak s medovou cibulí a zeleninou

Valentýn je svátek všech zamilovaných, proto si nezapomeňte s partnerem uvařit něco dobrého.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na polovině másla v pánvi. Přidáme zelený pepř, med a balsamikový ocet. Cibuli lehce osolíme a odstavíme ji.
  2. Karotku a lusky krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme je a necháme okapat. Pak je osmahneme na zbylém másle. Dochutíme je solí a pepřem.
  3. Plátky krkovičky očistíme a lehce je naklepeme. Osolíme je, opepříme a na grilovací pánvi vytřené olejem je z obou stran opečeme. Podáváme je s medovou cibulí, zeleninou a šťouchanými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    543 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2272 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    28,0 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    35,6 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    32,9 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    14,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Vepřová kotleta s pikantním kuskusem

Užijte si s partnerem romantickou večeři.

Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou

Nebojte se při tomto receptu experimentovat.

Vrstvený drůbeží salát

Salátky, které lehce naservírujete i návštěvě.

Vepřová terina s krůtími játry

Máte doma přebytek masa? Využijte ho na terinu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.