Vepřový steak s medovou cibulí a zeleninou
Valentýn je svátek všech zamilovaných, proto si nezapomeňte s partnerem uvařit něco dobrého.
Postup
- Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na polovině másla v pánvi. Přidáme zelený pepř, med a balsamikový ocet. Cibuli lehce osolíme a odstavíme ji.
- Karotku a lusky krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme je a necháme okapat. Pak je osmahneme na zbylém másle. Dochutíme je solí a pepřem.
- Plátky krkovičky očistíme a lehce je naklepeme. Osolíme je, opepříme a na grilovací pánvi vytřené olejem je z obou stran opečeme. Podáváme je s medovou cibulí, zeleninou a šťouchanými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
543 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2272 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
28,0 g
32 %
28 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
35,6 g
56 %
52 %
-
Tuky
32,9 g
51 %
47 %
-
nasycené
14,2 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA