Višňový salát

Svěží dezert, který zvládne připravit i začátečník.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    13 %

    11 %

  • Energie

    1152 KJ

    13 %

    11 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Višně očistíme, vypeckujeme a zalijeme rumem. Necháme asi hodinu odležet. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku.
  2. Do pohárů vrstvíme střídavě višně s rumem, šlehačku a nastrouhané ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.