Teplý salát s hamsteakem
Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s výbornou chutí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
833 KCal
38 %
35 %
-
Energie
3484 KJ
38 %
35 %
-
Sacharidy
35,4 g
40 %
35 %
-
Vláknina
7,3 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
62,3 g
99 %
92 %
-
Tuky
45,7 g
70 %
65 %
-
nasycené
13,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Dýni přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a přepůlíme. Petržel společně s řepou oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Připravenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do změknutí, asi 40-50 minut. V průběhu pečení zeleninu několikrát promícháme.
- Mezitím v misce prošleháme ocet s olivovým olejem, česnekem, cukrem a bylinkami. Jakmile je zelenina upečená, zalijeme ji připravenou zálivkou, promícháme a necháme krátce odležet. Podle chuti dosolíme.
- Hamsteaky opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova a podáváme je s připraveným teplým salátem.