Steak z hovězího pupku
Tento steak je naprosto úžasný.
Vaření 90 min
bez doby odležení
Postup
- Maso očistíme, opepříme, posypeme chilli a tymiánem. Zakápneme olejem, zakryjeme fólií a necháme marinovat.
- Steak pak opékáme na rozpálené pánvi z každé strany 3 minuty. Steak pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté posypeme hrubozrnnou solí, zakápneme olejem, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.
- Salát omyjeme, mrkev a ředkvičky nakrájíme na kousky. V misce smícháme med, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř, přidáme zeleninu a zlehka promícháme.
- Steak nakrájíme na tenké plátky a podáváme ho se zeleninovým salátkem a například s pečenými bramborami s pažitkovým tvarohem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
409 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1712 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
15,7 g
18 %
16 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
59,2 g
94 %
87 %
-
Tuky
12,7 g
20 %
18 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA