Steak z hovězího pupku

Tento steak je naprosto úžasný.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na salátek:

Postup

  1. Maso očistíme, opepříme, posypeme chilli a tymiánem. Zakápneme olejem, zakryjeme fólií a necháme marinovat.
  2. Steak pak opékáme na rozpálené pánvi z každé strany 3 minuty. Steak pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté posypeme hrubozrnnou solí, zakápneme olejem, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.
  3. Salát omyjeme, mrkev a ředkvičky nakrájíme na kousky. V misce smícháme med, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř, přidáme zeleninu a zlehka promícháme.
  4. Steak nakrájíme na tenké plátky a podáváme ho se zeleninovým salátkem a například s pečenými bramborami s pažitkovým tvarohem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    409 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1712 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    59,2 g

    94 %

    87 %

  • Tuky

    12,7 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Hovězí steak s česnekovým dipem

Naučte se připravit steak jako profesionál.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

K tomuto steaku vám doporučujeme podávat bramborové lupínky.

Teplý salát s hamsteakem

Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s...

Hovězí steak na červeném víně

Dopřejte si šťavnatý steak připravovaný na víně.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.