Hovězí steak s česnekovým dipem

Naučte se připravit steak jako profesionál.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Postup

  1. Česnek zabalíme do alobalu a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Poté necháme zchladnout. Česnek vyloupeme, rozmačkáme, vmícháme smetanu, olej a osolíme a opepříme. Posypeme pažitkou.
  2. Mrkev a petržel oloupeme a rozkrojíme. Vodu přivedeme k varu, osolíme a zeleninu a fazolové lusky povaříme asi 2 minuty. Pak scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Steaky osolíme, opepříme a pečeme v pánvi na 3 lžících oleje asi 4-7 minut z každé strany podle stupně propečenosti.
  4. Mezitím zeleninu zprudka restujeme na zbylém olivovém oleji po dobu 5 minut. Poté osolíme a opepříme. Hotové steaky podáváme s restovanou zeleninou a česnekovým dipem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2809 KCal

    128 %

    117 %

  • Energie

    11753 KJ

    128 %

    117 %

  • Sacharidy

    29,6 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    9,9 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    291,9 g

    463 %

    429 %

  • Tuky

    158,1 g

    243 %

    226 %

  • nasycené

    62,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Steak z hovězího pupku

Tento steak je naprosto úžasný.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

K tomuto steaku vám doporučujeme podávat bramborové lupínky.

Teplý salát s hamsteakem

Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s...

Hovězí steak na červeném víně

Dopřejte si šťavnatý steak připravovaný na víně.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.