Hovězí steak s česnekovým dipem
Naučte se připravit steak jako profesionál.
Postup
- Česnek zabalíme do alobalu a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Poté necháme zchladnout. Česnek vyloupeme, rozmačkáme, vmícháme smetanu, olej a osolíme a opepříme. Posypeme pažitkou.
- Mrkev a petržel oloupeme a rozkrojíme. Vodu přivedeme k varu, osolíme a zeleninu a fazolové lusky povaříme asi 2 minuty. Pak scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- Steaky osolíme, opepříme a pečeme v pánvi na 3 lžících oleje asi 4-7 minut z každé strany podle stupně propečenosti.
- Mezitím zeleninu zprudka restujeme na zbylém olivovém oleji po dobu 5 minut. Poté osolíme a opepříme. Hotové steaky podáváme s restovanou zeleninou a česnekovým dipem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2809 KCal
128 %
117 %
-
Energie
11753 KJ
128 %
117 %
-
Sacharidy
29,6 g
34 %
30 %
-
Vláknina
9,9 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
291,9 g
463 %
429 %
-
Tuky
158,1 g
243 %
226 %
-
nasycené
62,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA