Hovězí steak na červeném víně

Dopřejte si šťavnatý steak připravovaný na víně.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hovězí steaky dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zalijeme polovinou vína a necháme dvě hodiny marinovat.
  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso asi 1 minutu z každé strany, pak zmírníme plamen, přidáme cibuli a česnek z marinády. Společně opékáme dalších 5 minut.
  3. Opečené maso vyndáme a necháme odpočinout. Do pánve nalijeme víno z marinády a zbylé víno. Necháme vyvařit na čtvrtinu, přilijeme vývar a znovu zredukujeme na třetinu.
  4. Nakonec vmícháme máslo, vrátíme steaky na pánev a lehce prohřejeme. Hotové steaky můžeme podávat posypané jarní cibulkou a například s různě upravenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    716 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    2997 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    5,8 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    57,5 g

    91 %

    85 %

  • Tuky

    42,7 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    21,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Steak z hovězího pupku

Tento steak je naprosto úžasný.

Hovězí steak s česnekovým dipem

Naučte se připravit steak jako profesionál.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

K tomuto steaku vám doporučujeme podávat bramborové lupínky.

Teplý salát s hamsteakem

Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s...

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.