Hovězí steak na červeném víně
Dopřejte si šťavnatý steak připravovaný na víně.
Vaření 30 min
bez marinování
Postup
- Hovězí steaky dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zalijeme polovinou vína a necháme dvě hodiny marinovat.
- Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso asi 1 minutu z každé strany, pak zmírníme plamen, přidáme cibuli a česnek z marinády. Společně opékáme dalších 5 minut.
- Opečené maso vyndáme a necháme odpočinout. Do pánve nalijeme víno z marinády a zbylé víno. Necháme vyvařit na čtvrtinu, přilijeme vývar a znovu zredukujeme na třetinu.
- Nakonec vmícháme máslo, vrátíme steaky na pánev a lehce prohřejeme. Hotové steaky můžeme podávat posypané jarní cibulkou a například s různě upravenými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
716 KCal
33 %
30 %
-
Energie
2997 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
5,8 g
7 %
6 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
57,5 g
91 %
85 %
-
Tuky
42,7 g
66 %
61 %
-
nasycené
21,2 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA