Teplý salát s hamsteakem

Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s výbornou chutí.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu salátu:

Na zálivku:

Postup

  1. Dýni přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a přepůlíme. Petržel společně s řepou oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Připravenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do změknutí, asi 40-50 minut. V průběhu pečení zeleninu několikrát promícháme.
  3. Mezitím v misce prošleháme ocet s olivovým olejem, česnekem, cukrem a bylinkami. Jakmile je zelenina upečená, zalijeme ji připravenou zálivkou, promícháme a necháme krátce odležet. Podle chuti dosolíme.
  4. Hamsteaky opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova a podáváme je s připraveným teplým salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    833 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3484 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    35,4 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    62,3 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    45,7 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    13,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Steak z hovězího pupku

Tento steak je naprosto úžasný.

Hovězí steak s česnekovým dipem

Naučte se připravit steak jako profesionál.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

K tomuto steaku vám doporučujeme podávat bramborové lupínky.

Hovězí steak na červeném víně

Dopřejte si šťavnatý steak připravovaný na víně.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.