Špenátová hnízda

Po tomto obědu naberete sílu a ještě si pošmáknete.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1052 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    15,6 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    10,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát očistíme a zbavíme tuhých řapíků. Listy opláchneme a natrháme na menší kousky.
  2. Jarní cibulku očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme a česnek na něm osmahneme. Přidáme špenát, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce promícháme a špenát necháme spařit.
  3. Ochucený špenát rozdělíme do čtyř malých zapékacích misek a navrch vyklepneme 1 vejce.
  4. Sýr nastrouháme nahrubo a špenát jím posypeme. Misky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 170 °C tak dlouho, až se bílek zcela srazí.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.